Een muzikaal samenspel!

Samba de Cajon!

Wie heeft er nou niet vroeger gedachteloos op stoelen en tafels zitten trommelen?

De cajon is een vierkant getimmerde houten doos met een geraffineerd binnenwerk waardoor je veel verschillende geluiden kan produceren door erop te slaan met handen of stokken. Je doet dit terwijl je zelf bovenop de cajon zit.

Cajon Workshop

Deze percussie doos komt eigenlijk uit de Peruaanse volksmuziek maar werd in de jaren ’70 geïntroduceerd als begeleiding voor Spaanse flamencomuziek. In deze toegankelijke workshop maken de leerlingen kennis met de verschillende ritmes en technieken op de cajon. Op een Cajon kunnen heel gemakkelijk hippe popbeats worden gespeeld aangezien een cajon eigenlijk een drumstel is in een houten doos.

Een workshop Cajon is een goede oefening en beleving in coördinatie en samenspel. Improviseren op de cajon is relatief eenvoudig en eigenlijk vanzelfsprekend. In de workshop leer je met de hele groep een swingende beat spelen. Geschikt voor het basis -en voortgezet onderwijs. Iedereen kan het leren en zal snel enthousiast zijn over het gemak waarmee op deze ‘wonderdoos’ een ritme kan worden gespeeld!

Sinds 2008 is het DidgeridooCentrum officieel cultuurkaart-acceptant, er kan bij ons worden betaald met de cultuurkaart

Workshopdetails

Totale duur: 60 min.
Waar: Op locatie door heel Nederland
Min. leeftijd: 7 jaar
Max. aantal deelnemers: 45

Workshoppakketten

DidgeridooCentrum bied onderwijs instellingen de mogelijkheid workshop- pakketten samen te stellen.
Speciaal voor bijvoorbeeld cultuurdagen bieden we maar liefst 9 workshops.

Cultuur­kaart/CJP Acceptant
cjp zwart

Sinds 2008 is het DidgeridooCentrum officieel cultuurkaart-acceptant, er kan bij ons worden betaald met de cultuurkaart!

© DidgeridooCentrum | Alle rechten voorbehouden | Website door Benjamin Verkleij
Stuur een Whatsapp!