De Didgeridoo
Alles over de Didgeridoo

De Didgeridoo

Misschien is de didgeridoo wel het oudste muziekinstrument op aarde. Verhalen doen de ronde dat de didgeridoo al zo'n 40.000 jaar bestaat. Er zijn 1.000 tot 2.000 jaar oude rotstekeningen gevonden die het instrument afbeelden.

De Oorsprong

Zeker is dat de didgeridoo zijn oorsprong vindt in Noord-Australië. De aboriginals aldaar beweren dat de holle blaaspijp, ook wel Yidaki of didge genoemd, oorspronkelijk een middel was om met voorouders te communiceren. Wellicht bootsten de aboriginals met de didgeridoo ook geluiden uit de omgeving en van dieren na tijdens spirituele samenkomsten. Wie de mysterieuze oerklank van het instrument hoort, kan zich daar zeker wat bij voorstellen.

Hoe de Didge werkt

De didgeridoo is een holle stam, boomstam of tak van eucalyptushout die door termieten is uitgehold. Het instrument heeft een gedeelte waarop je blaast (het mondstuk) dit is de bovenkant en meestal het smallere gedeelte van de didgeridoo, en een uiteinde die meestal een stuk breder is dan het mondstuk.

De diverse didgeridoo's hebben met elkaar gemeen dat ze een uniek laag zoemend geluid voortbrengen.

Onze Didgeridoo Webshop

DidgeridooCentrum Niels de Lang geeft niet alleen workshops en cursussen maar heeft ook een uitgebreid assortiment didgeridoo's  voor zowel de beginnende als de gevorderde didgeridoo speler. Een greep uit ons assortiment vind u hier in onze webshop.

Neem een kijkje in onze didgeridoo webwinkel!