Alles over de Didgeridoo

De Didgeridoo

De Didgeridoo

Misschien is de didgeridoo wel het oudste muziekinstrument op aarde. Verhalen doen de ronde dat de didgeridoo al zo'n 40.000 jaar bestaat. Er zijn 1.000 tot 2.000 jaar oude rotstekeningen gevonden die het instrument afbeelden.

De Oorsprong

Zeker is dat de didgeridoo zijn oorsprong vindt in Noord-Australië. De aboriginals aldaar beweren dat de holle blaaspijp, ook wel Yidaki of didge genoemd, oorspronkelijk een middel was om met voorouders te communiceren. Wellicht bootsten de aboriginals met de didgeridoo ook geluiden uit de omgeving en van dieren na tijdens spirituele samenkomsten. Wie de mysterieuze oerklank van het instrument hoort, kan zich daar zeker wat bij voorstellen.

Hoe de Didge werkt

De didgeridoo is een holle stam, boomstam of tak van eucalyptushout die door termieten is uitgehold. Het instrument heeft een gedeelte waarop je blaast (het mondstuk) dit is de bovenkant en meestal het smallere gedeelte van de didgeridoo, en een uiteinde die meestal een stuk breder is dan het mondstuk.

De diverse didgeridoo's hebben met elkaar gemeen dat ze een uniek laag zoemend geluid voortbrengen.

Waar koop je een Didgeridoo?

Wil je een didgeridoo kopen? Je vind hem in onze didge shop Australian Treasures! Mensen die hun eerste didge kopen raden wij aan om te beginnen met een simpel, niet al te duur en decoratief aantrekkelijk exemplaar. Alle instrumenten in onze online didgeridoo-shop zijn getest en goedgekeurd op klank en bespeelbaarheid voordat deze worden verstuurd. Omdat wij zelf ook fervente didgeridoospelers zijn is dit ook waarom je bij alle didgeridoos in onze webshop een korte didge demonstratie-video vindt waarin Niels de Lang de desbetreffende didgeridoo bespeelt. Zo kun je het geluid van elke didge 'live' horen en beoordelen.

Snurk Medicijn

De Didgeridoo heeft zijn populariteit mede te danken aan het feit dat het een bewezen middel is tegen snurken en slaapapneu. Door de nieuwe manier van ademhalen die je leert bij het bespelen van de Didgeridoo kunnen deze slaapproblemen worden verholpen.

"De circulaire ademhaling is een ademhalingstechniek waarbij er CONTINU kan worden uitgeademd terwijl je door je neus inademt. Er is een constante uitademing waardoor een oneindige toon klinkt. Bij een goede beheersing kan er met gemak een lange ononderbroken toon worden gespeeld van 15 minuten!"
© DidgeridooCentrum | Alle rechten voorbehouden | Website door Benjamin Verkleij
Stuur een Whatsapp!